Poziv za fotografe: Odprte prijave za tekmovanje Sarajevo Photography Festivala

26. 3. 2024
Poziv za fotografe: Odprte prijave za tekmovanje Sarajevo Photography Festivala (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Grand Prix Sarajevo Photography Festivala znaša 2.000 evrov, skupni nagradni sklad natečaja pa znaša 6.000 evrov.

Sarajevo Photography Festival, ki se že tretje leto zapored odvija v prestolnici Bosne in Hercegovine ter združuje akterje regionalne in mednarodne fotografske scene, je odprl prijave za tekmovanje v osmih kategorijah z mednarodno priznanimi člani žirije. Kategorije, v katerih bodo fotografi in fotografinje tekmovali so: documentary, life, portrait, fashion, conceptual, mobile, wedding in landscape. Impresivno žirijo sestavljajo med drugimi Magnumova fotografinja Nanna Heitmann, eden od ustanoviteljev Hamburg Portfolio Review-a, kustos in urednik Lars Lindemann, ter češka fotografinja Hana Knizova, katere delo je osredotočeno na medosebne odnose, ki se pogosto odražajo v intimnih, konceptualnih portretih.

Promocijsko gradivo

Med člani in članicami žirije, med drugimi, bosta tudi ena najpomembnejših umetnic mlajše generacije iz naših krajev, Selma Selman, ter Natali Grace Levine, glavna in odgovorna urednica platforme Wezoree, ki združuje poročne strokovnjake iz ZDA, Kanade, Evrope, Avstralije in s Karibov.

Promocijsko gradivo

Grand Prix Sarajevo Photography Festivala znaša 2.000 evrov, skupni nagradni sklad natečaja pa znaša 6.000 evrov. Poleg denarne nagrade, zmagovalci prejmejo tudi priznanje za svoje delo ter priložnost za povezovanje z drugimi umetniki in strokovnjaki iz industrije. Pogoje in pravila natečaja lahko najdete na tej povezavi, rok za prijavo pa je 1. aprila. Sarajevo Photography Festival se bo letos odvil od 30. maja do 2. junija. Poleg tekmovanja bo festival vključeval tudi razstave, delavnice, predavanja, okrogle mize, portfolio pregledovanja in dogodke za mreženje.

Promocijsko gradivo

V kontekstu razstav bodo organizirane samostojne in skupinske razstave, ki bodo pokrivale različne fotografske sloge in tehnike. Poleg povezovanja regionalne in mednarodne scene, bo festival promoviral fotografijo kot umetniško obliko, spodbujal dialog in izmenjavo med fotografi in občinstvom ter odražal kulturno bogastvo in raznolikost. Ta mlad, a izjemno pomemben festival organizira manjši tim z veliko zagona, na čelu z direktorico festivala, Aido Redžepagić in direktorico programa, Jeleno Janković.

Fotografije promocijsko gradivo

Preberite še: Skrivnost mnogih, ki jim je uspelo učinkovito shujšati, se skriva v znamenitem "pravilu 5 %": Postavite si realistične cilje in shujšajte brez jojo učinka

Priporočamo tudi: 4 pomladne barve las, ki so omrežile TikTok in Instagram: Preizkusite te odtenke, če želite nov trendovski in mladosten videz